Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan çalışan eksikliğini tamamlamak için memur personel alımı yapacağını belirtti. Duyuru geçtiğimiz günlerde yapılmış olup, alım başvuruları bugün itibari ile başladı. Buna göre Adalet Bakanlığı 6 kişilik boş kadro ile Stajyer Kontrolör alacak. Adaylar bu kadroya yerleşebilmeleri için Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılacak sözlü sınava katılmaları gerekmektedir.

Sözlü sınava katılmak isteyen adaylar 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir. 2017 KPSS puanına bakılarak kadro sayısının 10 katı kadar aday yani 60 memur adayı sözlü sınava çağırılacaktır. Başvurusunu yapan adylar Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sınava katılmaya hak kazananlar listesi adı altında sınava katılıp katılamıyacaklarını kontrol edeceklerdir.

GENEL ŞARTLAR:

Adalet Bakanlığı adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindek şartları taşımak, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idari bilimler, iktisat, maliye ve işletme bölümlerinden mezun olmuş olmak ve 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP9 veya KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün ( 08 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Başvurular en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek olup, bu yönde başvurusunu adaylar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA" adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihine kadar aynı adreste olacak şekilde posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.