Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere her sene ihtiyaçlarını karşılamak için on binlerce öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik atamalarından hariç olarak yine yıl içerisinde okullardaki eksikliğin kapatılması ve öğrencilere derslerin verilebilmesi için eski tabir ile vekil öğretmen, geçici öğretmen alımı gerçekleştirmektedir.

Bu alımlar okullara göre farklılık göstermekte olup kimi okullar birkaç geçici öğretmen alımı gerçekleştirirken kimi okullar kadroların doluluğu sebebi ile hiç geçici öğretmen alımı gerçekleştirmemektedir. Geçici öğretmenlik başvurularının kolaylaşıtırılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir çalışma yaptı ve öğretmen adaylarını sevindirdi.

BAŞVURULAR E-DEVLETTEN YAPILACAK!

E-devlet üzerinden bilindiği üzere pek çok işlemimizi gerçekleştirebilmekteyiz. Bundan sonra artık Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlik başvurularını da gerçekleştirebileceğiz. Hemen 2017 - 2018 bahar dönemi ücretli öğretmenlik başvuruları için E-Devlet'e giriş yapınız.

E-Devlet'in arama bölümüne ücretli öğretmenlik yazdığınızda karşınıza direkt olarak yeni sunulan sistem gelecektir. Buradan KPSS bilgilerinizi yükleyebilir, formasyonunuzun olup olmadığı hakkında bilgi verebilir ve başvurularınızı internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının yeni sunmuş olduğu bu hizmet aracılığı ile on binlerce öğretmen adayı için artık ücretli öğretmenlik başvuruları daha kolay olabilecek. İstediğiniz il için e-devlet üzerinden başvuru yapabileceksiniz.