Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları ve belediyelerde istihdam etmekte olan zabıtalar bilindiği üzere market, manav, pazar yerleri vb. gibi yerlerde denetlemeler yapmakta ve usulsüzlük tespit ettikleri yerlere ceza kesmektedirler.

Yine zabıtalar sokak satıcılarına da cezalar kesmekte ve vergi vermeyenlerin mallarına el koymaktadır. Peki ülkemiz de kamu kurumlarında istihdam etmekte olan zabıta memurları 2017 yılında ne kadar maaş almaktadır. Zabıta olmak için adaylar ne yapmalıdır? Zabıta nasıl olunur?

ZABITA NASIL OLUNUR

Kamu kurumlarında zabıta olmak isteyenler nasıl zabıta olur? Zabıta alımları belediyelerce merkezi atamalar da yapılmakta olup lise, önlisans ve lisans düzeyinde zabıta alımları gerçekleştirilmektedir. Zabıta olmak isteyen adayların gerekli nitelik kodlarına sahip olması gerekmektedir. Örneğin genel lise mezunları zabıta olabilirken önlisans ve lisans mezunlarının zabıta için güvenlik bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

ZABITA MAAŞLARI NE KADAR

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan zabıta memurları ne kadar maaş almaktadır? Buna göre kamu da istihdam eden en düşük zabıta maaşının 2 bin 300 lira olduğu görülmektedir. Ancak bu maaş nüfusu 10 bin civarı olan belediyeler için geçerlidir. Büyük şehirler ve küçük şehirler ortalamaları alındığında ortalama zabıta maaşlarının 3 bin 200 lira seviyesinde olduğu görülmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ