Türkiye'nin dört bir yanında bulunan eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adayları Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans Düzeyine, Eğitim bilimleri sınavına ve Öğretmenlik alan bilgisi sınavlarına girip puan elde ettikten sonra kamuya atanmak için müracaat etmektedir.

Kamuya atanamayan öğretmen adayları da özel sektörde çalışmaktadır. Peki 2017 yılı öğretmen maaşları ne kadar? Dershane ve kolej de çalışan öğretmen maaşları ne kadar, dershane, kolej ve kamu öğretmen maaşları 2017.

MEB KAMU ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Kamu Personeli Seçme Sınavından yeterli puan alan ve mülakatlarda başarılı olup atanan öğretmenler kamuda istihdam etmektedir. Kamuda ki öğretmen maaşları genel olarak 2 bin 700 - 3 bin 200 lira arasında maaş aldıkları görülmektedir. Maaş tutarı öğretmenin hizmet yılı, görev bölgesi ve branşına göre değişiklik gösteebilmektedir.

ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Peki atanamayıp dershane ve kolejde öğretmenlik yapaların maaşları ne kadardır? Buna göre dershaneler öğretmenlere oldukça düşük maaş vermektedir. Bu tutar bin 400 liradan başlamakta ve 2 bin, 2 bin 500 lira civarı olarak da değişiklik gösterebilmektedir.
Kolejler ise öğretmenlere daha yüksek maaş vermekte olup buralardan öğretmenler 2 bin, 4 bin 500 civarı maaş almaktadır. Yine maaşlar öğretmenin kalitesine ve kolejin büyüklüğüne göre de değişiklik gösterebilmektedir.

TÜM MESLEKLERİN MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ