Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çok sayıda komiser yardımcısı personeli bulunmaktadır. Bu personeller Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM kapsamında eğitilmektedir. Komiser yardımcısı olmak için eğitimlere müracaat edecek olan adayların lisans mezunu olması ve KPSS'den de en az 70 ile üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Polis Amirleri Eğitim Merkezinde eğitilerek Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen adaylar komiser yardımcısı rütbesi ile göreve başlamaktadır. Tek yıldız ile görev yapmakta olan komiser yardımcıları bir komiserin ya da baş komiserin yanında görev yapmaktadır. Peki komiser yardımcısı maaşları ne kadar oldu.

KOMİSER YARDIMCISI MAAŞLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan komiser yardımcılarının aldığı maaşlara bakıldığında  3 bin 500 lira ile 4 bin lira civarında komiser yardımcılarının maaş aldığı görülmektedir. Peki bu maaş farkı neden oluşmaktadır. Komiser yardımcısı maaşları ailevi durumu, görev yaptığı il, çocuğunun olup olmama durumuna göre değiştiği gibi hizmetlerine devam eden polis memurları da komiser yardımcısı olabilmektedir.

Hizmet süresi çok olan polis memuru komiser yardımcısına geçmesi ile komiser yardımcısından yüksek maaş alabilmektedir. Yine hizmet süresi daha fazla olan polis memurları komiserlerden dahi yüksek maaş alabilmektedir. Bilindiği üzere EGM'de genel olarak maaşlar rütbelere göre değil hizmet süresine göre verilmektedir. Bu yüzden polis memurları daha yüksek maaş alabilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim