Sağlık Bakanlığı ve özel sektör sağlık kuruluşlarında binlerce diş hekimi görev yapmaktadır. Diş hekimi olarak görev yapmak isteyen adayların öncelikle ilgili üniversitelerin diş hekimliği fakültesi bölümünden mezun olması gerekmektedir.

Diş hekimliği fakültesinden mezun olan adaylar diplomalarını alarak diş hekimi olabilmektedir. Adaylar eğitim görürken stajlarını gerçekleştirerek diş hekimliği konusunda bilgi sahibi olurlar ve dolgu, diş çekimi, kanal tedavisi gibi pek çok operasyonu yapabilecek düzeye gelirler. Peki diş hekimi 2017 maaşları ne kadar oldu. Diş hekimi atamaları iyi mi ve nasıl yapılır.

 DİŞ HEKİMİ 2017 YILI MAAŞLARI

Kamu Maaşları

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan kamu kurumlarında görev yapan diş hekimleri 2017 yılında performans ücreti almadan en az 4 bin lira civarında maaş almaktadır. Döner sermaye, performans ücretlerinin de katılması ile diş hekimlerinin 6 bin lira - 7 bin liraya kadar yüksek maaş alabildikleri bilinmektedir. Yine diş hekimi maaşları görev süresi ve hizmet verdiği bölgeye göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Özel Sektör

Özel sektör kurumlarında da diş hekimleri oldukça yüksek maaş alabilmektedir. Yeni mezunlara genel olarak  3 bin liradan fazla maaş verilmekte olup ilerleyen yıllarda müşteri çekim potansiyeline göre bu tutar 10 bin liraya kadar yükselebilmektedir.

ATAMALAR

Diş hekimliği atamaları bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilk defa veya yeniden atama kurası ile yapılmakta olup şu anda yeni mezun olan adayların büyük bir bölümü kamuya rahat atanabilmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARINI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim