Ülkemizin dört bir yanında bulunan belediyelerde trafiğin ve esnafın düzeni için çok sayıda zabıta memuru görevlendirilmektedir. Zabıta memurları şu anda Kamu Personeli Seçme Sınavı ile atanmakta olup adaylar oldukça yüksek puanlar ile atanmaktadır.

Özellikle ortaöğretim ve lisans KPSS puanlarına bakıldığında zabıta atamalarının 95 ve üzerinde olduğu görülmektedir. Peki zabıta maaşları ne kadar, zabıtalar aylık ne kadar maaş alıyor? Zabıtaların aylık kazançlarını sizlerle paylaşıyoruz.

ZABITALARIN AYLIK MAAŞI

Öncelikle şunu bilmeniz de fayda vardır ki zabıtaların aylık maaşı bulundukları belediyenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Zabıtalar normalde 2 bin 500 lira civarında maaş alıyor fakat diğer memurlara göre daha fazla çalışmasından dolayı aylık 500 - 600 lira ekstra ödeme alır ve aylık net maaşı 3 bin lira civarına yükselir. Fakat belediyelere göre SDS yani sosyal denge sözleşmesi ücretleri de verilmektedir.

SDS ücreti belediyelere göre değişiklik göstermekte olup genel olarak bu tutar 500 - 2 bin lira arasındadır. Yani nüfusu kalabalık şehirlerde zabıta memurları 5 bin lira civarı maaş alabilirken nüfusu küçük şehirlerde zabıta memurları ortalama 3 bin lira civarında maaş almaktadır.