Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ortaöğretim mezunu ve öğrencilerine iki senede bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sene sınavın Ekim ayında yapılması beklenirken ÖSYM'den yapılan flaş duyuru ile sınav 20 Kasım 2016 tarihine ertelendi. Söz konusu sınava sayılı günler kaldı. Sınav sabah saat 9.30'da başlayacak iken ÖSYM'den yapılan duyuru ile sınav saati'de 10.00'a alındı. Sayılı günler kala KPSS'ye adaylar nasıl çalışmalıdır? Son haftalar nasıl değerlendirmeli?

Moralinizi Yüksek Tutun

Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek olan adayların son haftalarda mutlaka stresten uzak olmalı ve sınava adapte olarak morallerin yüksek tutmalıdır. Morali düşük olan adaylar sınavda kötü olabileceği gibi şu anda çalıştıkları konudan da pek fazla bilgi edinemeyebilir.

Düzenli Çalışın

Yine KPSS'ye hazırlanan adayların çok bilgi öğrenmek için kendilerini aşırı şekilde yormamaları gerekiyor. Çok fazla yorulmaları halinde yine eski bilgileri unutabilecekleri gibi çalıştıkları konu hakkında da pek fazla bilgi sahibi olamayabilirler.

Deneme Testlerine Önem Verin

Son haftalara girerken adayların mutlak deneme testlerine önem vermesi gerekiyor. Özellikle konuları bitiren adayların geçmiş yıllarda yapılmış KPSS sınavları ve yayın evlerinin çıkarttığı deneme sınavlarını mutlaka alıp çözmesi gerekmektedir. Bu sayede adaylar sorular hakkında bilgi sahibi olabilir ve sınavda daha rahat olabilir.