En az liseyi bitirmiş olan adaylara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir veya her sene olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Lise ve Önlisans mezunu adaylara en son 2014 yılında KPSS sınavı düzenlemişti. Sınavın üstünden yıl olarak 2 sene geçti. Bu sene KPSS sınavı Lise ve Önlisans düzeyi adaylar için yapılacak peki başvuru tarihleri ne zaman?

2016 Önlisans KPSS Başvuru Tarihi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden yayınlamış olduğu takvim ile Önlisans mezunlarına özel olarak yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavının başvuru tarihini 9 Ağustos 2016 - 24 Ağustos 2016 tarihleri olarak açıkladı.

Sınav ise 22 Ekim - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenilecek olup açıklanma tarihi ise 3 - 4 hafta arası sürecektir. Yeni sınav tarihi gelmeden adaylar 2014 yılında girmiş oldukları KPSS sınavından aldıkları puanlar ile tercih yapaibilmektedir. 2016 KPSS sınavının olması ile birlikte 2014 yılında almış olan puanların önemi kalmayacak ve yeni atamalar için 2016 KPSS sınavından alınan puanlar dikkate alınacaktır. Bu sınava girmeyen adaylar ise açılan kontenjanlara başvuramayacağı gibi başvuru yapabilmesi için 2018 yılında düzenlenilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir.

Sınav başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ya da başvuru merkezlerinden yapabilirsiniz