ÖSYM, yaptığı son dakika duyurusu ile milyonlarca memur adayının heyecanlı bekleyişine son verdi. KPSS 2016/6 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından bu gün yayımlandı. Yayımlanan tercih kılavuzu 2808 memurun atanması anlamına geliyor. Yapılacak atama daha çok sağlık sektörünü ilglendiriyor. Çünkü KPSS KPSS 2016/6 tercih kılavuzu ile lisans ve önlisans mezunu 2808 memur adayının Sağlık Bakanlığı’na ataması yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Hangi Kadrolara Alım Yapacak?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada KPSS KPSS 2016/6 tercih kılavuzu Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kadrolara atamaların yapılacağı belirtildi. Yapılacak atamalarda alımlar daha çok fizyoterapist, hemşire, ebe, diyetisyen, sağlık memuru, biyolog ve psikolog kadrolarına olacak.

KPSS 2016 / 6 Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre KPSS 2016 / 6 Tercihleri 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirecek. Adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden tercih işlemlerini tamamlayabilecekler. 19 Ekim gece yarısında tercih işlemleri sona erecek ve adayların sisteme girişleri engellenecek.

KPSS 2016 / 6 Tercih Kılavuzunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

KPSS 2016 / 6 Tercih kılavuzunda lisans, önlisans ve ortaöğretim sağlık mezunları için kadrolar açıklandı. Toplam 2808 memur alımı yapılacak olan kılavuzda adaylar açık kadroların şartlarına dikkat etmeli. Tercih yapmadan önce mezuniyet durumu da göz önünde bulundurulmalı.