Lisans bölümünden mezun olan adaylara geçtiğimiz haftalarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı. Sınav sonuçlarının 14 Temmuzda açıklaması beklenirken Türkiye Cumhuriyet Devlet Personel Başkanlığından yayınlanan bildiri ile tercih yapacak adaylara duyuru yapıldı

Bilindiği gibi Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar bu senenin ilk atamasına başvuru yapacaklar. Başvuru yapmadan önce T.C. Devlet Personel Başkanlığı çok önemli bir duyuru yayınladı. Eğer adaylar bunu yapmazsa atamaları yapılmayacak ve KPSS'den aldıkları puan atama için işe yaramayacak.

Bu Bölümlerin Dikkatine

Devlet Personel Başkanlığı yayınladığı bildiri ile Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist bölümlerinden mezun olan adaylara önemli bir duyuru yaptı.

Yukarıda adı geçen bölümlerden mezun olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı / 1. atama'da tercih yapmadan önce mezuniyetlerine ilişkin belgeleri Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurarak iletmeleri gerektiği belirtildi. Mezun olup ve bilgilerini daha önce Devlet Personeli Başkanlığına ileten adaylar için her hangi bir durum yok.

Ancak mezuniyetlerine dair bilgileri iletmeyen adayların mutlaka Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına iletmeleri gerekiyor. Aksi halde 2016/1 KPSS tercihi yapan adaylar atama sıralamasına alınmayabilir ve puanları dahi geçersiz sayılabilir. 
Adayların en geç 20 Haziran saat: 17.00'a kadar Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekiyor.