İçişleri Bakanlığı bünyesinde Türkiye'nin dört bir yanında görevlerine devam etmekte olan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün açık pozisyonlarının doldurulması için geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete aracılığı ile duyurular yapılmış ve bin 600 memur alımı kadrosu ihdas edilmişti.

Buna göre açığın doldurulması için ortalama 5 bin kişilik alımların yapılması gerektiğine yönelik açıklamalar yapılırken geçtiğimiz günlerde alınan karar ile ehliyet işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'den İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne sevk edildi. Buna göre Türkiye'de 13 bin polisin baktığı görevde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne aktarılmış oldu.

MEMUR ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde bulunan personel açığının kapatılması hedeflenirken ehliyet işlemlerinin de sevk edilmesinden dolayı alımların hızlı bir şekilde yakın tarihte yapılması bekleniyor. Ancak net olarak hangi tarihte atamanın yapılacağına yönelik bilgi verilmedi. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni bin 500 kişi, daire Başkanı iki kişi, şube müdürü 6 kişi, avukat 6 kişi,mühendis 10 kişi, tekniker 6 kişi, teknisyen 70 kişi olmak üzere Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün ilgili kadrolar için toplam bin 600 kişilik nüfus memuru alımı yapılması beklenilmekte olup ilan yayımlandığında ilk haberdar olmak için lütfen İşin Olsa sitemizi takip ediniz.

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER