15 Temmuz 2016 Askeri Darbe Girişiminin ardından yurt genelinde Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen kişiler açığa alınmaya ve işledikleri suç kapsamında cezaevlerine gönderilmeye başlandı. Peki FETÖ üyesi bu kişiler nasıl bu kadar hızlı devlet kadrolarına yerleşiyor. Ajanslarda yer alan haberlere göre bu kişilerin alımlarını mülakat sistemi kolaylaştırıyor. Bilindiği üzere bazı kurumlar bünyelerinde personel alımı yaptıklarında adayların KPSS'den minimum puanı almış olması gerektiğini bildirerek alınacak olan personellerin tamamı mülakatlara tabii tutulmaktadır. Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri kendilerini tanıdıkları için mülakatlar da bu kişilerin memur olmasını kolaylaştırmaktadır.

Mülakatlar Kalkabilir

Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri yurt genelinden birer birer temizlenmeye başlandı. 15 Temmuz 2016 Askeri Darbe Girişiminin hemen ardından KPSS madurları mülakat sisteminin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda sorular sormaya başladı. Peki mülakatlar gerçekten kaldırılabilir mi?
Şuan için hükümetten ve diğer kurumlardan konu hakkında her hangi bir açıklama gelmedi. Ancak görünen o ki Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin büyük bir bölümü memur kadrolarına mülakat sistemi sayesinde girdi. Eğer bu sistem tamamen silinirse FETÖ'ye büyk bir darbe vurulabilir. Mülakat sistemi yerine puan sıralamasının yapılıp alımların buna göre yapılması bekleniyor. Bakalım bundan sonra ki süreçte Kamu Kurumları bünyelerine personel alımı yaparken mülakatları kaldıracak mı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı madurları aşağı bölümden yorumlarını dile getirerek isteklerini iletebilirler.