Sağlık Bakanlığının KPSS 2018/5 ataması ile 18 bin memur alımı başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ÖSYM AİS aracılığı ile başladı. Adaylar müracaatlarını 11 Haziran 2018 tarihine kdar yapacak olup müracaatlarını yapan adaylar 15 TL'lik onay ücretini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden, internet bankacılığından ya da ATM'lerden gerçekleştirmektedir.

Buna göre Sağlık Bakanlığı 18 bin memur alımını KPSS 2018/5 ile yapıyor? Peki hangi branş kaç KPSS puanı ile kapatır, hangi kadronun atama KPSS taban puanı ne kadar olur, hangi kadro için kaç KPSS puan gerekiyor? Tüm detayları açıklıyoruz.

BRANŞLARA GÖRE KPSS ATAMA PUANI

Buna göre en çok atama hemşire kadrosu için ayrıldı bu yüzden hemşire değerlendirmesi yapılırsa bir önceli 9 bin kişilik atama da 65 puan ile dahi atama yapıldı. Bu alımda da 60 - 65 puan ile hemşire alımı yapılabileceği bekleniyor. Ortaöğretim mezunları için de yükse KPSS puanı gerekmiyor ortalama 75 - 85 aralığında puanı olan adayların bu dönem teknisyen kadroları için atamalarının yapılacağı ön görülmekte olup ön lisans mezunu tekniker adaylarının 65 - 70 puanlar ile atanabileceği tahmin edilmektedir. Eğer aklınızda daha net sayısal verilerin şekillenmesini istiyorsanız aşağıdaki linkler sizlere yardımcı olacaktır.

Ortaöğretim Branşlara Göre KPSS Atama Puanları

Önlisans Branşlara Göre KPSS Atama Puanları

Lisans Branşlara Göre KPSS Atama Puanları