Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Sağlık Bakanlığı açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için ilanlarını hazırlamakta ve Maliye Bakanlığından onayı alarak memur alımını kamuoyuna Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile duyurmaktadır.

Sağlık Bakanlığının Haziran ayı içerisinde 18 bin memur alımı yapacağını Gazeteci Murat Polat günler öncesinden resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuş ve gündemin en çok konuşulan isimleri arasına gelmişti. Dün yapılan açıklama ile tekniker ve teknisyen adaylarına müjde veren Gazeteci Murat Polat bugün yeni yaptığı açıklamasında kadroları öğrendiğini belirtti.

ALINACAK TÜM POZİSYONLAR

Gazeteci Murat Polat resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Sağlık Bakanlığının Haziran ayında 18 bin memur alımında 3 bin 500 ebe, hemşire ve kalan alımların ise teknisyen - tekniker kadroları için yapılacağını belirtti.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığından pek çok adaylar tekniker ve teknisyen alımlarının artırılmasını talep etmekteydi. Eğer Gazeteci Murat Polat tarafından yapılan açıklama doğru olursa 3 bin 500 kişilik ebe, hemşire 14 bin 500 kişilik ise teknisyen, tekniker alımı yapılacaktır. Tabi hangi branşlar için teknisyen ve tekniker alımı yapılacağı henüz bilinmiyor. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından yakın zamanda yeni açıklamaların yapılması ön görülmektedir.