İçişleri Bakanlığı Ne Zaman B Grubu Personel Alımını Yapacak?

Daha önceden açıklanan Belediyelerin personel alımlarına ilişkin personel alımı ne zaman gerçekleşecek? KPSS puanı ile alınması planlanan alımlar için resmi açıklama yapılacak mı? Belediyelerin personel alımı ile ilgili gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

 

Türkiye genelinde Belediyeler tarafından alınması planlanan personel alımları bu sefer İçişleri Bakanlığına takıldı.Mahalli idarelere B grubu olarak yapılması planlanan personel alımları bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı tarafından Yönetmenlik çıkarılarak daha önceden mahalli idare alımlar gerçekleşmişti. 2006 yılında ise KPSS puanları göz önünde bulundurularak, yapılan yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre ise 3 katı aday başvurularının arasından çıkan sonuca göre personel alımı yapılacaktı. Ancak bu gelişmeden sonra Danıştay buna ilişkin ilgili maddeleri iptaline karar vermişti.

 

Danıştay’ın vermiş olduğu bu karar doğrultusunda ise, Başkanlık tarafından yapılmış olan Temyiz talebinden hemen sonra dava olan Konfederasyonun davası ehliyetinin olmadığına karar verilerek bozuldu. Bu yaşanan gelişmelerden sonra Devlet Personel Başkanlığınca geçtiğimiz günlerde yapılan 2014/2 KPSS tercih işlemlerinde Mahalli idarelere yerleştirme vermemiştir. Bu durum ile ilgili ise İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan Yönetmelik ile beraber mahalli idarelere böylece personel alımının yapılacağı açıklandı.

 

Bu gelişmelerin yaşandığı B grubu kadrolar için İçişleri Bakanlığınca şuana kadar her hangi bir, Yönetmelik çıkarılmamıştır. Durumun böyle olmasından dolayı ise Mahalli idareler yerleştirme talebinde bulunmadı ve B grubu olarak bilinen bu kadrolara tabi ki alımlar gerçekleşmedi. Mahalli idarelerde 5393 sayılı Belediye kanununu kullanarak açıklarını İtfaiye eri ve Zabıta memuru başta olma üzere bunun gibi sözleşmeli personeller alarak mevcut açıklarını azda olsa gidermeye çalıştılar.