15 Temmuz 2016 akşamı Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri askeri darbe girişimi yapmaya kalkıştı. Halkın büyük desteği ile darbe yapmak isteyenler gözaltına alınırken hükümet ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin tutuklanması için soruşturma başlattı. Bu kapsamında alınan son bilgilere göre şuana kadar on binlerce kişi gözaltına alındı. Peki hangi kurum kaç personeli açığa aldı.

44 Bin 530 Kişi Açığa Alındı

Yayınlanan son rakamlara göre Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen 44 bin 530 kişinin açığa alındığı belirtilmektedir. Bu kapsamında Aile Bakanlığı, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TÜRKSAT Anonim Şirketi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi kurumlar kendi bünyelerinde istihdam eden yüzlerce kişiyi açığa aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında yakın zamanda yeni noktalara polis ekiplerince baskın yapılması beklenirken yeni bakanlıkların ve kurumların Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğunu tespit ettiği kişileri daha da açığa almaya devam edeceği beklenmektedir. Milli Güvenlik Kurulunun aldığı karar ile ilan edilen Olağanüstü Hal İlanı ile 3 ay süre boyunca Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ülkeden tamamen yok edilmesi, görevlerine son verilmesi ve işledikleri suça göre tutuklanmaları için soruşturmalar devam edecek.