Güvenlikçilere Müjde! Kadro Yolu Geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan taşeron işçilere verilmesi planlanan kadrolar için beklemeye geçildi. Şimdi bütün taşeronların gözü ve kulağı Bakanlar Kurulu, tarafından hazırlanacak olan listeye çevrildi.

 

Taşeronu rahatlatacak olan kadro haberlerinden sonra heyecanlı bekleyiş başladı. Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin için Davutoğlu'nun seçimden 100 gün sonra her şey bitecek sözümüz dediği taşeron sorunu için heyecan dorukta. 650 bin taşeronun Kamuda çalışıyor olması ve Hangi birimlere nasıl kadroların dağıtılacağı listeler ne zaman belli olacak? Herkse kadro alabilecek mi? Güvenlikçiler, Sağlık çalışanları, Temizlikçiler ve Hasta bakıcılar verilmesi planlanan kadrolara dahil edilecek mi?

 

Aslında asıl sorun Kamuda bulunan 650 bin taşeron işçinin kadroya geçmesinden sonra dahi sorunların bitmeyeceği ve taşerona kesin bir çözüm bulunması konuşuluyor. Taşeron işçi çalıştırılmasına son verilebilecek mi? Bu ve bunun gibi yaşanan problemler düşünüldükten sonra kamuda hizmet veren taşeron işçilerin hepsinin kadroya geçirilmesi ise pek de kolay olmayacağa benziyor.

 

Hükümetin kadro alımına başlamadan önce Ziraat Bankası ve Halkbank'asının bünyesindeki güvenlikçilere kadro vereceği sürprizi aslında beklentileri daha çok artırmış durumda. Açıklanması beklenen listede, hem güvenlik hem de temizlik faaliyetlerinin bulunmasına herkes kesin gözle bakmaya başlamış durumda. Buna ilişkin artık özel sektörde güvenlik görevlisi bulunması da biraz daha zorlaşacağa benziyor.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşerona vermiş olduğu kadro sürprizinden sonra taşeron işçi sayısında da büyük bir artış göründü. Özellikle kamuda seçimlerden sonra taşeron işçi sayısında da artışlar dikkat çekiyor. unutulmamalıdır ki, Hazırlanacak olan Bakanlar Kurulu listesinde sadece 2014 yılının Eylül ayında çalışıyor olmaları ve belirli bir kıdeme sahip olanlar için bu  çalışmaya dahil edilenler kadroya alınacak.