Gelir İdaresi Başkanlığı 180 Memur Alacak
Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinin çalışan ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 180 adet memur alacak. Sizde Gelir İdaresi Başkanlığı ailesine katılmak için haberimizin devamını inceleyiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı memur alıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı çalışan ihtiyacını karşılamak üzere 2. guruptan ve 3. gruptan ( Mühendislik, Matematik ve istatistik) bölümlerinden toplamda 180 memur alınacaktır. Kadro dağılımları; 2. Gruptan ( Mühendislik) 140 ve 3. Gruptan ( Matematik, İstatistik ) ise 40 adet Gelir Uzman yardımcısı alınacaktır.
Alınacak olan Gelir Uzman Yardımcıları kadroya Sınav ile dahil edilecektir. Sınava alınacak olan adaylar ise Kamu Personeli Seçme Sınavı ile belirlenecektir. Başvuruda bulunacak olan adaylar aşağıda verilmiş olan Sınav Başvuru şartlarına uygun olmalıdırlar.
SINAV BAŞVURU ŞARTLARI:
     - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinin A bendinde yer alan şartları taşıyan adaylar.
     - Mühendsllik kadrosuna başvuruda bulunacak olan adaylar, en az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin lisans bölümünden mezun olan adaylar,
     -  Matematik ve İstatiskt bölümüne başvuruda bulunacak olan adaylar en az dört yıllık eğitim veren matematik ve isatistik lisans bölümlerinden mezun olan adaylar.
     - Henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar,
     - Askerliğini tamamlamış olan olan adaylar ( Erkek adaylar için ),
     - Görevini devamlı yapmasına engel olacak herhangi bir engeli olmayan adaylar.
     - ÖYSM'nin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavından 2014 yılı ve 2015 yıllarına ait KPSSP3 puan türünden en az 70 Puan almış olan veya daha çok almış olan adaylar,
     - Başuru Süresi içinde başvuruda bulunana adaylar.
5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesinin son fıkrası kapsamında, lisans öğrenimlerini 2/8/2013 tarihinden önce bitirenlerden otuz beş yaş şartı aranmayacaktır.
SINAV: 
Sınava girmeyi hak kazanan adaylar Yazılı sınavına 14 Kasım 2015 tarihinde saat 10:00 da Ankarada gireceklerdir.
Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce e-Devlet portalı (http://www.turkiye.gov.tr) ile Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak ola adaylar başvurularını 5 Ekim 2015 tarihi il 16 Ekim 2015 tarihleri arasında saat 17:30 a kadar yapmaları gerekmektedir.
Yapılacak olan başvurular elektronik ortamda http://esinav.gib.gov.tr/eSinav/adayGiris.jsp adresinde yer alan “Gelir İdaresi Başkanlığı Sınav Başvuru Formu” nun doldurulması suretiyle yapılacaktır.Başvuru formunun doldurulması ve iletilmesine ilişkin açıklamalar belirtilen internet sayfasında yer almaktadır. Bununla birlikte bu formu elektronik ortam dışında dolduran adaylar mesai saatleri içerisinde Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi (OECD Çok Taraflı Vergi Merkezi) 25 Mart Mahallesi Çınardibi Caddesi 113. Sokak No: 6 (Eski No: 31) Yenimahalle/ANKARA adresine gelerek de sınav başvurusunda bulunabileceklerdir.
 Posta yoluyla gelen başvurular KPSS puanlarının kontrolü yapılamadığından kabul edilmeyecektir
Ayrıca ilanın tam metni ni inceleyerek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başurularınıı gerçekleştirebilirsiniz.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.