Ülkemizde bilindiği üzere eski tarihlerde teknoloji fazla gelişmiş olmadığı için emniyet güçlerinin halktan ihbarı alması oldukça zordu bu sebepten dolayı geceleri yollarda bekçiler dolaşır ve sürekli düdükler çalarak nerede olduğunu hatırlatırdı.

Bekçi kadrosu bir süre sonra kaldırıldı ve yeniden getirildi. Geçtiğimiz sene 7 bin kişilik bekçi alımı yapıldı ve bu sene de 7 bin kişilik alım yapılacak derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile sayının 17 bine çıkartıldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyuruldu.

EN AZ İLKÖĞRETİM ŞARTI VAR!

Bekçi alımlarına başvuru yapabilmek için adayların askerliklerini yapmış ve lise mezunu olmaları gerekmekteydi. Fakat bazı bölgelerde başvuruların yetersiz olmasının görülmesi, askeri personel alımlarının dahi ilköğretim seviyelerine çekilmesinin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler KHK ile bekçi alımın da aranan mezuniyet şartı da en az ilköğretim seviyesine düşürülmüştür. Bu sene 17 bin bekçi alımı yapılması ön görülmektedir. Peki alım ilanları ne zaman yayımlanacak.

ALIMLAR NE ZAMAN?

17 bin en az ilköğretim mezunu bekçi alımı yapılması beklenmektedir. Peki bekçi alımları ne zaman yapılacak? Buna göre alımlar tek bir ilan üzerinden yayımlanmayacak ve il Valilikleri tarafından hazırlanan ilanların kamuoyuna yayımlanması ile yapılacaktır. Bu sebepten dolayı net olarak alımların hangi tarihte yapılmasının ön görüldüğü bilinmiyor. Fakat İşin Olsa ekibi olarak İl Valiliklerinin duyurularını incelemeye devam ediyoruz. Bekçi alımı ilanı yayımlandığında sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin