Bilindiği üzere kamuya bekçi kadrosunun yeniden getirilmesi ile çok sayıda bekçi alımı ilanları yayımlanmaya başlandı. Geçtiğimiz sene il Valilikleri tarafından yayımlanan duyurular ile bekçi alımları yapıldı. Bu sene de bekçi ilanı beklenirken bilindiği üzere yetki Polis Akademisi Başkanlığına verilmişti ve Polis Akademisi Başkanlığı merak ile beklenen 7 bin bekçi ilanını yayımlandı.

Kanun Hükmünde Kararnameler KHK ile en az ilköğretim mezunu adayların bekçi olabileceği öğrenilmişti. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde konuyu sık sık gündeme getirmeye çalıştık. Pek çok aday en az ilköğretim mezunu düzeyinde bekçi alımı yapılmasını beklerken bugün lise mezunu düzeyinde ilan yayımlandı.

MEZUNİYET - YAŞ - ASKERLİK ŞARTI ESNETİLSİN TALEPLERİ

Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden 7 bin bekçi alımı ilanının yayımlanmasından sonra İşin Olsa ekibimize çok sayıda yaş, mezuniyet ve askerlik şartının esnetilmesi hakkında yorum gelmiştir. Öyle ki adaylar ilanların en az ilköğretim mezunu düzeyinde yayımlanması, yaş şartının yükseğe çekilmesi ve aranmakta olan askerlik şartının kaldırılarak askere gitmemiş adayların da başvuru yapmasına olanak sağlanması talep edilmektedir.

Şu an için yaş şartı ve askerlik şartı hakkında detay net değil bu konu hakkında Polis Akademisi Başkanlığı duyuru yapacak ancak mezuniyet şartı esnetilecek mi bilinmiyor çünkü ilan bugün yayımlandı ve en az lise düzeyinde kamuoyuna duyuru yapılmıştır.

7 BİN BEKÇİ ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim