Kamuya personel alımlarına ilişkin bir açıklama da Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Başbakan Yıldırım, açığa almalar olmasına rağmen hala 40 bin öğretmen fazlası olduğunu belirtti. Öğretmen fazlası olmasına rağmen bazı yerlerde öğretmen olmadığına dikkat çeken Yıldırım, bu durumu herkesin büyükşehirlerde olmak istemesine bağladı.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gazetelerin ekonomi müdürleri ile buluşan Yıldırım, darbe girişiminin adam azaltmak için yapıldığı iddialarına sert çıktı. Kamuda çalışan fazlası olduğunu doğrulayan Yıldırım, kendi dönemlerinde çok sayıda öğretmen, sağlık çalışanı ve polis aldıklarını söyledi.

Kamudaki Sayı Nüfus Artışına Oranla Fazla

Kamuda personel sayısının fazla olduğunu dile getiren Yıldırım, şu ana kadar açığa alınan öğretmenler de olmasına rağmen 40 bin öğretmen fazlası olduğunu dile getirdi. Buna rağmen öğretmen açığı var gibi görünmesini dağılımda yaşanan sorunlara bağlayan Yıldırım, bir çok memurun büyükşehirlerde ve ailesine yakın yerlerde görev yapmak istediğini bu dağılım sorununun da bu yüzden oluştuğunu belirtti.

Tedbirler Alındı

Kamuya alımlarda tedbire gidilmesinin nedenini de buna bağlayan Yıldırım, bu tedbirlerle dağılımdaki sorunların ortadan kalkacağına değindi. Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bazı illerde Milli Eğitim Müdürlerinin kendi yöntemleri ile açığa çözüm bulduklarını belirterek, idarecilerin bu konuda elini taşın altına koyması ile açıkların altından kalkılabileceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Yıldırım açığa alınan memurlarda hak kaybı olduğunu düşünenler için itiraz mekanizmasının da devreye girdiğini söyledi.