Ayşenur İslam’dan Kurumlara Doğum Yardımı Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam açıklamasına göre, 15 mayıs'tan itibaret doğum yardımı için başvuruları alınan ilgili hizmetlerin ve hızlı etkin sürdürülmesi için bütün kuruluşların gerekli desteği sağlaması gerektiğini talimatını verdiğini söyledi.

Doğum Yardımı Uygulaması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından yayımlanmıştı. Bu yayımlanan Doğum yardımı uyguaması konulu genelge, 633 sayılı kanun hükmünde kararname'ye eklenen madde doğrultusunda uygulamaya başlanan Doğum yardıı kapsamında başvurın 15 Mayıs'tan itibaren alınmaya başlandığını hatırlatılırken, doğum yardımı başvurularının il müdürlüklerine ve sosyal hizmet merkezlerinde alındığını, hizmetin hızlı ve etkin sürdürülmesi için tüm kuruluşların gerekli desteği sağlanması gerektiği talimatı verildi.

Doğum yardımı genelgesine göre, yapılan doğum yardımı başvurur dilekçeleri il müdürlüklerine gönderilmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca da alınabileceği bildirildi. Vakıflar doğum yardımı almak için başvuruda bulunan vatandaşların başvuru dilekçesini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduğunu kontrol ederek, yeni doğan ççocuğa ait nufüs cüzdanı örneğini bulundukları il müdürlüklerine aynı gün içerisinde iletecekler.

Doğum yardımı başvuruları 15 Mayıs 2015 te yapıldı. Bu tarihten sonra doğan canlı çocuklar için yardımyaılacağı bildirildi. Bu tarihten önce doğan çocuklar için yardım yapılmayacak. Fakat ödeme miktarına esas çocuk sırasını tespitinde, yani yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015'ten önce doğan çocuklarında sayılacağı bildirildi.

Doğum Yardımı Genelgesinde, Başvuru dilekçelerinin alınması esnasında dikkat edilecek önemli noktalarada yer verildiği açıklandı