Memur Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir

KPSS’de puan elbette önemlidir. KPSS’de yüksek puan almak tercih sıralamasında ön sıralara çıkabilmek için büyük önem arz etmektedir. Kpss ataması yapılırken, yani kamu kurumunun belirlemiş olduğu puanın üzerinde adaylar, yüksek puanlı adaylar da bu puana başvuracağı için KPSS’de yüksek puan almak bir hedef olmalıdır. Tercihler de alınan puan sıralamasına göre, yüksekten düşüğe doğru sıralanacağı için buna göre yerleştirmeler yapılmaktadır. KPSS’den en düşük 60 puan almak gerekir. Yani taban puan 60’tır. 60’ın altında puan alan adaylar tercih yapma hakkını elde edemezler. Dolayısıyla 60 puan ve üzerindeki puan alan adaylar tercih yapma hakkına sahiptirler.

Türkiye’de KPSS sınavları iki yılda bir yapılmaktadır. Yani bu sınavda alınan puan iki yıl geçerli olmaktadır. Yani ilk sınava girip 80 puan alan aday, bir sonraki yıl kurum tarafından memur alımı talebi bulunduğunda tercihte bulunabilir. Tekrar sınava girmesine gerek yoktur. KPSS’de 60 Puan almak tabi ki memur olabileceğiniz anlamına gelmemektedir. Çünkü kamu kurum ve kuruluşları memur alımı yaparken kendi belirledikleri puan üzerinden alım yapmaktadırlar. 

Memur Olmak İçin Kaç Puan Almak gerekir sorusunun cevabını aslında kurumlar vermektedir. Atamalarda da kurumların koyduğu barajlar üzerinden başvuru yapılır. Kurumun belirlediği puan 80 ise alımlar ilk olarak 80 üzerinde başvuranların puanından aşağıya doğru sıralanır. Kamu personeli olmak istiyorsanız KPSS’deki barajın çok üzerinde puan almanız gerekmektedir. Çünkü Kamu kurum ve kuruluşlarının alım puanları gerçekten yüksektir. Ben barajın üzerinde bir puan alıyım nasıl olsa atanırım gibi bir düşünceniz varsa memurluk sizin için hayalden öteye geçemez. Bundan dolayı sınava iyi hazırlanmak ve gerçekten yüksek bir puan alabilmek için çok çalışmak gerekir.