Kamuda özelde doktor olmak isteyen adaylar, doktor nasıl olunur merak etmekte. İşin olsa ekibi olarak bir çok branştaki doktor mesleğini araştırdık. Bilindiği gibi iş ve meslek arayışında bulunanlar doktor mesleği dikkatini çekiyor? Peki doktor olmak için ne okumak gerekiyor atamalarda KPSS puanı gerekli mi? Atamalar nasıl yapılır İşte detaylar..

KAMUDA DOKTOR OLMAK İÇİN;

Doktor atamalarından devlet dairesinde görev yapmaya karar verenler için KPSS puanI almaları gereklidir. Ayrıca Tıp Fakultesi mezunlarının girdiği TUS sınavından da yeterli puan almak gereklidir. KPSS sınavına giren doktor adayları arasında yapılmaktadır. Bilindiği gibi Tıp Fakultelerinde 6 sene okuyarak Doktor çıkan adayların atamaları öncelikle KPSS puanına bakılarak yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığının iller üzerinde vermiş olduğu yetkiler ile birlikte sağlanan bu durum boş kontenjanlar dahilinde olmaktadır. Yapılacak olan atama işlemleri öncelikle doktorların zorunlu hizmetleri olup olmadığına göre işlemler görerek o şekilde devam etmekte olup kalan doktor adayları ise başvuruda bulunmuş oldukları tercihlere göre sıralanarak atama işlemleri tamamlanmaktadır. Yapılacak işlemlerde öncelikle Doktor adaylarının KPSS puanlarına ve zorunlu hizmetleri olup olmadığına iyice bir kontrol sağlandıktan sonra sırayla atama işlemleri sağlanmaktadır.

ÖZELDE DOKTOR OLMAK;

Özel muayene açmak isteyen doktorlar için gerekli olan Tıp Fakultesindeki eğitimleri tamamlamak ve Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri almak gereklidir. İşin olsa ekibi olarak özelde doktor olmanın gerketiği şartları daha detaylı olarak aktaracağız. 

İŞİN OLSA