Nasıl İş başvurusu Yapılır?

Okulu bitirdiniz, stajlar yapıldı ve sıra geldi çalışmaya. Peki kariyeriniz için ilk adımı atacağınız iş başvurusunu nasıl yapacaksınız? İşte bunun cevabını sizlere Nasıl İş başvurusu Yapılır? Yazımızda veriyoruz. İş başvurusunda izleyeceğiniz adımları sizlere tek tek anlatıyoruz ve sizin daha emin adımlarla iş hayatınıza giriş yapmanıza destek oluyoruz. İşte İş başvurusu yapmanın püf noktaları?

İlk olarak bilmeniz gereken iş başvurusunda yapacağınız hataların o işi başlamadan kaybetmenize neden olabileceğidir. Çünkü sizinle mülakata gelen kişiler bu işte uzmandır ve onları etkilemek için bazı şeyleri yapmanız gerekir. İş başvurusu yaparken bu işi istediğinizden emin olmalısınız? Bu işi neden istiyorsunuz ve siz o firmaya ne katabilirsiniz kesin olarak bilmelisiniz. Çünkü mülakat sırasında sizlere mutlaka bu sorular sorulacaktır.

Firmaya vereceğiniz özgeçmişinizi hazırlarken mutlaka bir ön yazı ekleyin. Ancak bu ön yazıyı hazırlarken bu işe ihtiyacım var gibi sözler yazmayın. Bu yazıda ne kadar profesyonel olduğunuzu çok kısa cümlelerle anlatın. Her yere özgeçmiş yollamayın. Çünkü iş başvurusu yaptığınız kariyer uzmanları bu şekilde iş başvurusu yapan kişileri geri plana atarlar. Eğer bir firma sizi iş görüşmesi için çağırmışsa çağırıldığınız firma ve pozisyon hakkında mutlaka araştırma yapın. Oraya gittiğinizde verilen sorulara verdiğiniz cevaplar size artı puan olarak geri dönecektir. İş başvurusu yaparken bilgisayar bilginizin önemini unutmayın. Hangi bilgisayar programlarını ne kadar bildiğinizden mutlaka bahsedin.

İş başvurusunda diğer bir kriter de gelişime açık olmanızdır. Bir şeyler öğrenmek istediğinizi mutlaka belli edin. O firma için neler yapabilirsiniz, siz firmaya, firma size ne katabilir mutlaka bunları düşünün ve ona göre cevaplar verin. Yabancı dil bilginizden bahsetmeyi unutmayın.