Hava Kuvvetleri Komutanlığı her sene sözleşmeli askeri personel alımları yapmaktadır. Resmi internet sitesi aracılığı ile başvuruları kabul eden komutanlık sözleşmeli er alımları için başvuruları kabul etmeye devam ediyor. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli er olarak çalışmak isteyen adaylar başvurularını internet üzerinden yapabilmektedir.

Kimler Başvurabilir

Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı yapıyor. Peki hangi adaylar sözleşmeli er alımı için başvuru yapabilir. Aranan şartlar nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az ilköğretim mezunu olmak
Sicili temiz olmak
FETÖ bağlantısı bulunmamak
Sağlık sorunu olmamak
Boy - Kilo orantılı olmak
21 yaşından gün almış olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler Hava Kuvvetleri Komutanlığınca aranmaktadır. Bu niteliklere sahip olmayan adayların başvuru yapması durumundan başvurular kabul edilmeyecektir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Peki Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli er olarak çalışmak isteyen adaylar ne yapmalı? Başvuru için hangi adımları izlemelidir? Öncelikle başvuru formu incelendiğinde mezuniyette ilköğretim mezunları için bölümün ayrıldığı görülüyor yani ilköğretim mezunları da başvuru yapabiliyor. Aşağıda bulunan başvuru linkini takip ederek adaylar müracaat formuna ulaşabilir. Bu sayfayı doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız ve müracaat formunuzu interaktif olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığına göndermeniz gerekmektedir. Başvurunuzun kabul edilmesi ile beraber konu hakkında bilgilendirileceksiniz.

http://ik.tekok.edu.tr/sozer/basvuru.aspx