Bilindiği gibi ülkemizde bekçi kadrosu adaylar tarafından yoğun ilgi gösterilmektedir. Özellikle geçtiğimiz haftalarda başvuruları kabul edilen İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için alınan toplam 700 bekçi alım ilanına adaylar büyük rağbet gösterdi ve yeni alım ilanı bekliyor. Pek çok aday sosyal medya aracılığı ile yeniden bekçi alımlarının yapılıp yapılmayacağını sormaktadır.

Peki yeniden bekçi alımı yapılacak mı? Yapılacaksa hangi şehirler için yapılacak ve bekçi alımları ne zaman yapılacak.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MÜJDELEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklaması ile 7 bin bekçi alımı talimatını verdiğini söylemişti. Yani 7 bin bekçi alımı yapılacak ancak 6 il için yapılacak peki hangi illere bekçi alımı yapılacak.

İlk olarak 7 bin bekçi alımı için  İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illerinin tercih edilmesi beklenmektedir. Bu illerden hariç olmak üzere yine Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri içinde bekçi alımlarının yapılması beleniyor.

MARTTA ALIM YAPILIR MI?

7 Bin bekçi alımı yapılacak şehirler için Mart ayında bekçi alımının yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor ancak gelen yorumlara göre Martta alımların olmaması beklenmektedir. Fakat Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde ki Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak gibi terör bölgeleri için Mart ayı içerisinde bekçi alımının yapılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim