Kamu kurumlarında taşeron düzenlemesi Ocak ayında başlayan süreç 2 Nisan itibari ile tamamlanması hedefleniyor. Bazı kurumlar adaylara taşeron işçiler için kadro sınavı yapmışlardı. Kadro sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylardan bazı kurumlarda duyurular yayımlanmaya devam ediyor. Yargıtay Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden taşeron işçileri ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Yeni açıklamanın ardından Yargıtay'da 293 kişi kadroya geçti.

293 İŞÇİ KADROYA GEÇTİ

Hizmet alım sözleşmesi ile çalışmakta iken 696 sayılı KHK ile 375 Sayılı KHK'nın hükümlerine uygun olan adaylar için sözlü sınav yapıldı. Sınavda taşeron kadrosunda bulunun işçiler sözlü sınavda kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdi. Sınava; Bulaşıkçı, garson, aşçı, koruma ve güvenlik, temizlik görevlisi toplamda 293 kişi katıldı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamada "Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından Kurumun resmi internet adresinde ilan edilir. İlan tebligat yerine geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz" hükmü uyarınca, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır. İlgililere ilanen tebliğ olunur." denildi.

Kadro alan işçilerin listesine ulaşmak için tıklayın