Ülkemiz başta olmak üzere şu anda tüm dünya internet üzerinden bir savaşa girmiş durumdadır. Öyle ki dün Rusya Amerika'ya, İngiltere Çin'e, Amerika Türkiye'ye, Japonya ise Amerika Birleşik Devletlerine siber saldırı da bulundu. Tabi bu saldırılar kamu binalarınca değil çeşitli hacker toplulukları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Şu anda ülkemizin verilerine bakıldığında sadece Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele birimine aylık ortalama 60 bin ile 70 bin civarına şikayet geldiği belirtilmektedir. Bu sayı her ne kadar büyük gözükse de aslında gerçekleşen siber saldırı sayısı bir hayli fazladır.

BAKAN AÇIKLADI!

Siber saldırıların giderek artması üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önemli bir açıklama yaptı ve son beş yıl içerisinde dünya geneli toplam bir buçuk milyon siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olduğu belirtildi. Şu anda çok sayıda şirket verilerini hacker grupları aracılığı ile korumaya almakta olup kamu kurumları da siber saldırı uzmanları almaktadır.

DOLGUN MAAŞ VERİLİYOR

Bilindiği üzere siber saldırıların boyutu ve sayısı giderek arttığı için verilerin çalınmaması adına önemli çalışmalar yapılıyor. Ülkemiz de dahi siber güvenlik uzmanlarına yıllık olarak kamuda 100 bin lira civarı özel sektör firmalarında ise 50 bin şirketin büyüklüğüne göre 200 binden daha fazlaya kadar maaş verilebilmektedir.