Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak görevlerini sürdüren ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri ile destanlar yazmaya devam etmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açık askeri pozisyonları için de personel alımları gerçekleştirmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri personel alımı ilanları Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanmakta ve resmi internet sitesi ile Devlet Personel Başkanlığı duyurular bölümünden kamuoyuna ilan edilmektedir. Yeni duyurulan bilgilere göre 3 bin 755 subay alımı yapılacağı görülmektedir. Peki subay alımına kimler başvurabilir.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Boy - kilo uyumlu olmak
Sağlık sorunu olmamaki
Fiziğinde kusuru olmamak
Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak
Askeri okullardan atılmamış olmak
Lisans mezunu olmak

Yukarıda genel olarak subay alımı aranacak şartlar verilmiştir. Ancak henüz Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 3 bin 755 subay alımı ilanı yayımlanmadığı için sizlere kesin olarak aranacak şartların ne olduğunu belirtemiyoruz. İlanların ne zaman yayımlanacağı konusunda henüz bilgi yok. Fakat alımların 2018 yılı içerisinde yapılacağı öğrenildi. İhtiyaca göre alımlar tek ilan ile ya da birkaç ilan ile yapılacaktır. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ilanlardan ilk haberdar olabilirsiniz.

Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz