Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme gelen gelişme BESYO mezunlarını sevindirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Saffet Sancaklı yapmış olduğu konuşmada, uzun zamandır alımlarda kendilerine kontenjan verilmesi için seslerini duyurmaya çalışan üniversiteli BESYO mezunlarından atamalar yapılacağını açıkladı. Sancaklı 50 bin üzerinde BESYO mezunu olduğunu belirterek yapılacak olan atamalar ile ilgili müjdeli haberi duyurdu.

İHTİYAÇ LİSTESİ HAZIRLANIYOR

TBMM'de Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın yapmış olduğu konuşmada biraz önce Bakan Bey'e sordum diyerek müjdeli haberi verdi. "50 bin civarında mezun var ve bunlar atanamıyordu hiçbir yere, kadro da alamıyordu. Bunlar bizim geleceğimizi yönlendirecek gençleri yetiştirecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini kuracak arkadaşlardı. Bu konuyla ilgili ben burada birkaç defa konuşma da yaptım, Sayın Bakanla da özel görüştüm, basından da biraz yüklendim Sayın Bakana. Sayın Bakan da sağ olsun, bir müjde verdi, 3 bin öğrenci 2018 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığının kadrosuna atanacak. Bir ay önce açıkladı da çocuklar arıyor beni ne zaman başlayacağız diye. Biraz önce Bakan Bey'e de onu sordum buradan arkadaşlar da duysun diye söylüyorum İllere göre ihtiyaç listesi hazırlanıyor ve çok yakında bitecek ve alımlar başlayacak. Buradan bunu da belirteyim." dedi.

3 BİN ALIM İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK daha önce yapmış olduğu açıklamalarda 2018 yılında yapılacak olan atamalardan 10 bin 900 kontenjan için yaklaşık 3 bin atamayı BESYO mezunları için ayırdıklarını açıklamıştı. TBMM'de yapılan açıklamalar ile 3 bin personel alımına ilişkin başvuruların ne zaman yapılacağını, başvuru şartlarını işin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimize duyuracağız.