Suriye'de bugün yaşanan görüntüler şok etkisi yarattı. Şam’ın doğusunda muhaliflerin denetiminde olan Doğu Guta bölgesinde onlarca kadın, erkek sivil ve rejim yanlısı esir askerin kafesler içinde kalkan yapıldı.

 


Muhalif haber sitesi Shaam Network’te yayınlanan görüntülerde her birinde 5 civarında kadın ve erkeğin bulunduğu kafeslerin kamyon kasalarında taşındığı görüldü.Reuters’ın haberine göre, Esad karşıtı örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, kafese koyulanların askerler ve aileleri oldukları ifade edildi.

KAFESLER İÇİNE KONDULAR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi başkanı Rami Abdülrahman, muhalif Ceyş ül İslam grubunun meydanlara “rejimin bombardımanını engellemek için” içinde kadınların olduğu kafesleri yerleştirdiğini belirtti. 

AFP’nin haberine göre, videoda kafesteki kadın ve erkekler hükümet güçlerinden Doğu Guta’ya “saldırıları durdurma” çağrısında bulunuyor. Kamyon dışındaki bir genç ise, “Sizin kadınlarınız bizim kadınlarımız. Eğer benim annemi öldürmek istiyorsanız, onları da öldüreceksiniz” diyor.