Sağlık Bakanlığı her sene bilindiği gibi on binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar da genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup alımlar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi kullanılmaktadır. Merkezi yerleştirme atamalarında da kadrolarını Devlet Personel Başkanlığına gönderen Sağlık Bakanlığı bu kadrolar için de başvuruları kabul etmektedir.

2017 yılı içinde Sağlık Bakanlığının toplam kaç bin personel alımı yapacağı büyük merak ile beklenirken Sağlık Bakanı Recep Akdağ konu hakkında açıklama yaptı ve 2017 yılında kaç bin personel alımı yapacaklarını duyurdu.

16 Bin 500 Personel İstihdam Edecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin yapıldığını ve 2017 yılı içerisinde kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 16 bin 500 personel alımı yapacaklarını duyurdu.

Alımlar yıl içerisinde aralıklarla yapılacak olup toplam en az 16 bin 500 personel alınacağını duyuruldu. Bu rakamın artıp artmayacağı konusunda ise henüz net bir bilgi yok.

3 Bin 900 Personel Önümüzdeki Ay Alınacak

Yine Sağlık Bakanı Recep Akdağ müjdeli bir haber daha vererek önümüzde ki ay içerisinde personel alımlarının başladığını belirtti ve ilk alımın önümüzde ki ay olacağını toplam 3 bin 900 personel alacaklarını belirtti. Şu anmm için alımların hangi kadrolar için yapılacağı bilinmiyor.
Editör: TE Bilisim