Günlerdir basında bilindiği üzere Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi için çıkarılan Danıştay kararı sorgulanmaya devam ediyor. Danıştay'dan geçtiğimiz günlerde çıkarılan yasada PTT'nin sadece mülakat ile personel alımı yapamayacağı ve bu şekilde yaptığı alımları durdurması gerektiği açıklanmıştı.

Buna göre Danıştay'ın PTT için çıkarmış olduğu kararın ne olduğuna dair pek çok kaynakta önemli haberler yayımlandı. Resmi açıklama Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından yapılması beklenirken sonunda yeni bir duyuru yayımlandı.

İSTİHDAM AÇIKLAMASI YAPILDI

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından resmi internet sitesi aracılığı ile önemli duyuru yapıldı ve Danıştay'ın kararı değerlendirildi. PTT 2017/2 ve 2017/3 alımlarının yürütmeyi durdurma kararı alındığı için durdurulduğu ancak başvuruların ve PTT'nin personel ihtiyacı konusunda mağdur olmaması için yeniden personel alımı ilanının yayımlanacağı belirtildi.

PTT'nin yaptığı bu açıklamanın ardından PTT 2017/2 ve PTT 2017/3 memur personel alımlarının durdurulduğu belirtildi. PTT yakın zamanda personel alımı ilanı yapacağını ve ilanların Danıştay'dan çıkarılan karar doğrultusunda yapacağı açıklandı. Tabi bundan sonraki alımlarda mülakatlar düzenlenecek mi, açıktan atama devam edecek mi yoksa alımlar merkezi atama ile mi yapılacak henüz bilinmiyor. PTT personel alımı ilanı yayımlandığında sizlere bilgi vereceğiz.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim