Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin bu sene toplam 2 bin 500 memur personel alımı yapacağını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan müjdelemişti. Bu müjdenin ardından PTT aracılığı ile yayımlanan ilan da İstanbul ilinde görev yapmak üzere büro görevlisi, gişe görevlisi ve dağıtıcı kadroları için toplam 500 kişilik alım ilanı yayımlanmıştı.

500 kişilik alım ilanı için geçtiğimiz haftalarda PTT resmi internet sitesinde bulunan insan kaynakları bölümü aracılığı ile alım ilanı yayımladı ve ilanları kabul etti. Şimdi adayların gözü diğer ilanlara çevrildi.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANIR

Bilindiği gibi PTT'nin 500 kişilik memur personel alımı başvuruları 18 Şubat 2017'de sona ermişti. Bu ilanın sona ermesi ile adayların gözü 2 bin kişilik diğer alımlara çevrildi.

Buna göre alım ilanlarının net olarak ne zaman yayımlanacağı bilinmiyor. Ancak referandumdan sonra 500 kişilik alımın ardından iki ay gibi bir süre geçtiğinden dolayı yeni bir alım ilanı yayımlanabilir.

Alımların toplu olarak bir seferde 2 bin kişilik değil de yine 500 kişilik veya 750 - 1.000 kişilik yayımlanması beklenmekte olup yıl sonuna kadar parça parça ilanların kamuoyuna duyurularak Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere yıl sonuna kadar toplam 2 bin kişilik daha memur personel alımı yapması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim