ABD tartışmalı programı bitirme kararı aldı. New York Times Obama yönetiminin eğit-donat programını sona erdirdiğini okurlarına duyurdu. Suriyeli muhaliflerin eğitilip silahlandırılarak Suriye'ye gönderilmesi için uygulanan program Pentagon tarafından sonlandırıldı.

NEW YORK TİMES YAYINLADI

Gazeteye konuşan Obama yönetimine yakın bir kaynak, Suriye'de Beşşar Esad yönetimine karşı savaşmak için Suriyeli ılımlı muhalifleri eğitmeyi ve silahlandırmayı hedefleyen 500 milyon dolar değerindeki programdan vazgeçildiğini söyledi.

New York Times gazetesinin haberine göre, gün içinde konuyla ilgili Washington'dan resmi bir açıklama gelmesi bekleniyor. ABD Savunma Bakanı Ash Carter da, Başkan Obama'nın Suriyeli muhaliflerin eğitim programının değiştirilmesi için kısa sürede harekete geçebileceğini söyledi.

PROGRAM SONLANDIRILDI
ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Suriyeli ılımlı muhaliflerin Ürdün, Katar, Suudi arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde eğitilmesi programının sona erdirileceğini belirtiyor. Bunun yerine Türkiye'de küçük bir eğitim merkezi kurulacak ve burada muhalif grupların komutanlarına eğitim verilecek. Bu küçük gruba Amerikan hava operasyonlarında vurulacak hedefleri nasıl belirleyecekleri konusunda eğitim verilmesi planlanıyor. ABD "eğit-donat" programı için 500 milyon dolarlık bütçe ayırmıştı.

Editör: TE Bilisim