İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için her sene Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM aracılığı ile öğrenci alımları gerçekleştirmektedir.

Buna göre Türkiye geneli çok sayıda aday lise mezunu polis alımlarına yoğun rağbet göstermekte olup İşin Olsa ekibimize çok sayıda polis alımı konusunun gündeme getirilmesine ilişkin müracaatlar yapılmaktadır. Peki lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak? Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımı tarihi hakkında her hangi bir bilgi verildi mi?

LİSE MEZUNU PMYO POLİS ALIMI NE ZAMAN?

Buna göre her sene polis alımları üniversiteye giriş sınavının sonuçları açıklandıktan sonra yapılmaktaydı ancak bu sene sınav Haziran ayında yapılacak. Şu ana kadar her hangi bir bilgi verilmedi ve 22. dönem POMEM alımları da yeni bitti. Temmuz - Ağustos gibi de 23. dönem POMEM başvurularının kabul edilmesi beklenmekte olup yine bu dönemler arasında lise mezunu Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO içinde polis alımlarının yapılması bekleniyor.

Lise mezunu polis alımına başvuru yapabilmek için adayların mutlaka bu sene yapılacak olan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı YKS'ye girmesi gerekmektedir. Bu sınavdan adayların en az 270 ve üzeri puan almaya özen göstermesi gerekmektedir ki genel olarak baraj puanı 270 olarak belirlenmektedir. İlan yayımlandığında İşin Olsa ekibi olarak sizlere bilgi vereceğiz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin