Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT tarafından dün yayımlanan duyuru da 5 bin memur alımı yapacağı belirtildi. İlanda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranmayacağı ancak PTT'nin kendi sınavını yapacağı öğrenildi.

Buna göre PTT'nin 5 bin kişilik memur alımında hangi şartların arandığı ve adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için hangi bölümlerden mezun olması gerektiğini belirtmiştik. Buna göre kamuya KPSS şartsız 5 bin atamada yeni gelişmeler yaşanıyor ve ikametgah şartı arandığı öğrenildi.

İKAMETGAH ŞARTI NEDİR?

PTT'nin resmi ilanını İşin Olsa ekibi olarak inceledik buna göre ilanda ''PTT Uzman Yardımcısı pozisyonu hariç diğer pozisyonlara başvuranlardan, başvuru tarihi itibariyle Mernis adresinin bulunduğu İl’de en az bir yıl ikamet ettiğini gösterir Nüfus Müdürlüğünden alınan onaylı belge'' şartının arandığı öğrenildi. Peki bu ne ifade ediyor?

Buna göre PTT 8 farklı pozisyon için avukat, mimar, mühendis, gişe görevlisi, büro görevlisi, postacı, uzman yardımcısı, tekniker pozisyonlarına toplam 5 bin kişilik atama yapacak ancak adayların uzman yardımcısı pozisyonu hariç diğer pozisyonlara girebilmek için başvuru yapacakları ilde en az bir yıldır ikamet etmesi gerekmektedir. Bunu onaylı belge ile kanıtlayamayan adaylar pozisyonlara başvuramayacaktır.

5 BİN MEMUR ALIMI İLANI BURADA