Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan aday işlemleri sistemi bölümünden geçtiğimiz haftalarda binlerce aday KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamalarında tercihlerini gerçekleştirdi.

Bilindiği üzere KPSS 2017/1 merkezi ataması ile lise, ön lisans ve lisans toplam 2 bin 780 memur alımı yapılacağı belirtiliyordu. Tercihlar 3 Temmuz 2017 saat: 23.59 itibari ile sona erdi ve adayan geçen iki haftalık zaman diliminden sonra sonunda ÖSYM'den müjdeli haber geldi ve KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur ataması sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

SORGULAMA EKRANI

https://sonuc.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sonuç sayfasını takip edecek olan adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile KPSS 2017/1 merkezi atama yerleştirme sonuçlarını öğrenebilir.

KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamaları ile lisans, ön lisans ve lise mezunlarından toplam 2 bin 780 kişilik memur alımı yapılacak. Peki bundan sonra KPSS 2017/1 merkeziataması ile yerleşen adayların ne yapması gerekiyor. Yerleşmiş olan adayların yerleştiği kurumlar ile telefon veya şahsen iletişim kurması ve varsa iletmesi gerektiği belgeleri öğrenmesi gerekmektedir. Bu belgeleri kuruma iletecek olan adayların güvenlik soruşturmaları yapılacaktır. Güvenlik soruşturmalarından temiz çıkan adaylar kamu kurumlarına yerleşecektir.