Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılın belli dönemlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile adaylar memur olmaya çalışmaktadır. Alınan puanların ardından yapılan merkezi yerleştirme atamalarına her dönem milyonlarca aday başvuru yapmakta ve on binlerce adayın memur yerleştirme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu sene ikincisi yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarına artık sayılı günler kaldı. 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında adaylar açılan kadrolara başvuru yapabilecek. Her aday kendi mezuniyet ve alanları ile ilgili atama kadrolarına başvuru yapabilecekken en çok rağbet gören kadrolar arasında itfaiye eri alımı gibi görünmektedir. Peki itfaiye eri alımına kimler başvuru yapabilir.

İtfaiye Eri Olma Şartları

KPSS 2016/2 merkezi atamalarında itfaiye eri alımı yapılması beklenmektedir. Peki bu alımlarda hangi şartlar aranacak ve hangi adaylar itfaiye eri olmak için başvuru yapabilir. Yayımlanan bildirilere göre;

Erkek adaylar için 167 cm'den uzun olmak
Kadın adaylar için 160 cm'den uzun olmak
Boy - kilo orantılı olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Psikolojik sorunu olmamak

Yukarıda ki şartlar itfaiye eri olmak isteyen adayların bu niteliklere sahip olması gerekmektedir. Yine tercih yapmak isteyen adaylardan özel nitelik aranabilir ve bu niteliği öğrenmek için tercih kılavuzunun yayımlanması gerekmetedir. Adaylar tercih yaparken nitelik kodlarını görebilir.