Ülkemizde taşeron olarak görev yapmakta olan 900 bin civarı işçiye hükümet kadrolarını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu gelişmeleri anlık olarak basın mensuplarına duyurarak müjdeli haberler şeklinde kamuoyuna iletirken taşeron işçiler devlet güvencesi almaları ile birlikte büyük mutluluk yaşadı.

Buna göre taşeron işçilere kadroları verildi fakat KİT işçileri için her hangi bir gelişme yaşanmadı. Taşeron süreci devam ederken KİT'lere kadro konusunda bir sevindirici bir üzüntülü gelişmeler olmuştu. Peki KİT taşeron işçlerine kadro ne zaman verilecek, KİT'lere kadro konusunda her hangi bir gelişme var mı?

KİT İŞÇİLERİNE KADRO NE ZAMAN VERİLİR?

KİT işçilerine kadronun verileceğine dair müjdeli haberler taşerona kadro süreci devam ederken yapılıyordu. Fakat KİT işçilerinin istihdam ettiği kurumların bir bölümü devlete bir bölümü ise özel şirketlere ait olduğu için burada bazı problemler meydana gelmektedir. KİT işçilerinin kamuya kaydırılması durumunda KİT firmalarında personel yetersizliği olabilir.

Yine KİT işçilerinin maaşı devlet tarafından ödenirse bu seferde devlet ile özel şirketlerin sahip olduğu KİT firmaları hakkında yeni bir anlaşmanın yapılması gerekebilir. Bu sebepten dolayı KİT işçilerine kadronun verilmesi durumu yoğun araştırmalar ve görüşmelerden sonra verilmesi bekleniyor. KİT'lere kadro verilmesine ilişkin durular geldikçe www.isinolsa.com ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim