Bilindiği üzere taşeron işçilerin kadroya başvuru süreci 2 Ocak itibari ile başladı. Başvuru süresi ise bugün son buluyor. 696 sayılı KHK ile başlayan kadro sürecinde birinci aşamanın tamamlanması ile adayları yeni süreçler bekliyor. Bazı taşeron işçiler ise beklediğini bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor. KİT işçileri kadro umudu için yeni bir açıklama yapılmasını bekliyor. Kurumların asıl işlerini yaptıkları fakat hizmet alımı ile çalışmadıkları için kadro dışı kalan bir çok çalışan için son umut başvuru süresinin son gününe taşındı. Hangi işçileri kapsam dışına kaldı? Son günde  Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu kadro bekleyen işçilere müjdeli bir haber verecek mi?

KADRO İSTEYEN İŞÇİLER

İşkur ile Toplum Yararına Programı kapsamında çalıştırılan işçiler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda dönemlik olarak çalıştırılıyor. Kadro taleplerini bulunan TYP işçileri taleplerini devam ettireceklerini iletiyor. Hastanelerde çalışan yemekhane çalışanları da hizmet alım ihalesi şartına uymadıkları gerekçesi ile kadroya geçiş için başvuru yapamayan diğer çalışanlar arasında bulunuyor. Sadece bu işçiler ile kalmayıp, bir çok KİT ve kurumlarda kadroya geçemeyen işçiler bulunuyor.

KİT işçileri de kadro taleplerini sendikalara ilettiler. TÜRK-İŞ başkanı bölge müdürlüklerini Ankaraya çağırdığını ve toplantı yaptıklarını duyurdu. Başbakan Binali YILDIRIM ile görüşmesi kadro umutlarını arttırdı. 

BAŞVURUNUN SON GÜNÜNDE KADRO HABERİ GELEBİLİR Mİ?

İhale türü nedeni yada benzer bir şartı taşımadıkları için kadroya geçemeyen taşeron işçiler başvurunun son gününde kadro haberi gelmesini bekliyor. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğludan gelecek yeni bir açıklama kadro bekleyenler için umut olabilir.  Kadroya geçiş sürecinde yaşanan eksikliklerin mutlaka yeni KHK ile çözüm getirilmesi önem taşıyor.