Basında sıklıkla dile getirilmekte olan Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri hakkında tüm halk net bir bilgiye sahip değildir. İşin Olsa ekibine JÖH birlikleri hakkında soruların gelmesi üzerine bu özel içerik oluşturuldu.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) Kime Denir

Jandarma Özel Harekat (JÖH) subay, astsubay ve uzman erbaş rütbeli olup aylarca eğitim kamplarında zor şartlarda tüm konular hakkında özel harekat eğimi almış (komando eğitimi) deneyimli askerlere denilmektedir. Jandarma Komando alımı ilanları JÖH alımları için geçerlidir. JÖH birlikleri konusunda uzman, deneyimli ve zor şartlarda eğitim almış timlerdir.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) Görevleri Nedir

Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri timlere ayrılmakta ve genel olarak Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki illerin merkezlerinde bulunan Özel Harekat Tabur Komutanlıklarında görev yapmaktadır. Kaçakçılık engelleme, dağ operasyonları, baskın ve mağara tespit edilmesi, terör örgütü üyelerinin imha edilmesi, silahlı köy çatışmalarında bölgeye ilk ikmal edilen ve havadan helikopterle indirilmektedir.

JÖH Kıyafet ve Rütbeleri

Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri deneyimlerine göre rütbe almaktadırlar. Genel olarak 2 ve 3 sene boyunca görev yapan JÖH unsurunun rütbesi artmaktadır. Kıyafetleri ise İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde sunulmuş JÖH kıyafetidir.

JÖH ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ