İstanbul Arnavutköy'e yapılan yeni havalimanı yaklaşık olarak 80 milyon metrekarelik alanı yapılmaktadır. Açılışı ile toplam 100 milyona yakın yolcu taşımacılığının yapılması beklenirken bu sayının 200 milyona kadar çıkması beklenmektedir. Oldukça büyük kapasiteli ve lüks havalimanı yapılırken yapılan açıklamaya göre 100 bin kişiye bu haavlimanı sayesinde iş imkanı sağlanacak.

2017'de 30 Bin Personel

Yapılan açıklamaya göre 2017 yılında toplam 30 bin personelin İstanbul'a yapılan yeni havalimanında istihdam etmesinin beklendiği belirtildi. Bu sayının havalimanının tam işlemeye başlaması ile artması beklenmekte olup tam kapasite ile çalışması ile toplam 100 bin kişiye iş imkanı sunulacağı bekleniyor.
Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

İstanbul'a yapılan yeni havalimanının tam kapasite çalışmaya başlaması ile toplam 100 bin kişiye iş imkanı sunması bekleniyor. Peki alınacak olan bu personeller hangi pozisyonlarda çalışacak?

Şu anda bu konu hakkında net bilgi yok ancak havalimanının içinde ve dışında çalışmak üzere toplam 100 bin kişinin istihdam etmesi bekleniyor üstelik 2017 yılında 30 bin personelin alınması gündemde

Alınacak olan personeller genel olarak temizlik, şoför, hizmet, bagaj, sekreter, müşteri hizmetleri, güvenlik,muhasebe, iş geliştirme, hukuk, bilişim teknolojileri, kurumsal iletişim, havacılık ve havacılık dışı pazarlama ve insan kaynakları havalimanı terminal işletmecileri, apron görevlileri, bagaj taşıma sistemleri görevlileri, otopark ve vale birimleri, çevre ve doğa ekipleri vb. gibi pozisyonlar için personel alımı yapılması bekleniyor.