Bilindiği üzere basında bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden istifa edeceği belirtilmekteydi. Ancak bildi doğrulanmadığı için net bir şey söylenememekteydi. Sabah saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım taşerona kadro açıklaması yaptığı gibi akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa edip etmeyeceği yönünde açıklama yapacağını duyurmuştu. Merakla beklenen açıklama sonunda geldi.

CANLI YAYINDA AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş canlı yayında istifa edip etmeyeceği hakkında detaylı bir açıklama yaparak öncelikle süreci değerlendirdi. Geldiği günden bu yana kadar çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kadir Topbaş, İstanbulluların kendisini hiç yalnız bırakmadığını ifade etti.

Kadir Topbaş İstanbul'un dünyanın merkezi olduğunu böyle bir kentte başkanlık yapmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu belirterek İstanbullulara ve mesai arkadaşlarına çok dualar ettiğini bundan sonrada dua etmeye devam edeceğini söyledi.

BELEDİYENİN BORCU YOK

Kadir Topbaş belediyenin borcu olduğundan dolayı mı istifa ediyor söylemlerini önlemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir lira borcu yoktur açıklamasını yaptı. Buna göre Kadir Topbaş belediye başkanlığı görevinden istifa etti. Şu an için yerine kim geçecek henüz bilinmiyor ancak ilerleyen günlerde veya saatlerde konu hakkında açıklama yapılacaktır.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim