İsrail ile Filistin arasında bilindiği üzere yıllardır soğuk savaşlar esmektedir. Küçük ABD olarak belirtilen İsrail'in teknoloji ve askeri gücü Filistin'e göre daha gelişmiş olduğu için Filistin yıllardır İsrail'e karşı olumsuz koşullarda hakkını aramaya çalışmaktadır.

Geçtiğimiz hafta İsrail tarafından kamuoyuna yapılan duyuru ile Mescid-i Aksa'da bundan sonra cuma namazlarının kılınmayacağı belirtilmişti. Bugün Filistinli halkın cami önünde toplanması ile İsrail polisi ve askeri 50 yaşından büyükleri didik didik arayarak camiye giriş yapmalarına izin verdi. Camide namaz kılanlara saldıran İsrail asker ve polisi camide toplanan binlerce kişiye saldırdığı gibi şimdide şehir merkezine indi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Cami etrafında toplanan binlerce kişiye biber gazlı ve gerçek mermili saldırı düzenleyen İsrail asker ve polisi bölgede toplanan Filistinlileri dağıttı. Şehir merkezine giren İsrail askeri burada da bulunan Filistinli halkı katletmeye devam etti. Şehirden gelen son bilgilere göre kalabalık gruplara İsrail askerlerinin saldırı düzenlediği belirtiliyor.

Filistin cephesinden yapılan açıklamada şu ana kadar 4 binden fazla kişinin olaylarda hafif ve ağır olmak üzere yaralandığı, 3 kişinin ise hayatını kaybettiğini belirtti. Buna göre durumu ağır olan kişilerin hastanelerde tedavileri devam ediyor. İsrail'in Mescid-i Aksa'da cuma namazlarını yasaklaması tüm Müslüman ülkeleri tarafından kabul edilemez bir durum olarak kamuoyuna duyurulmuş durumda. İsrail Filistinli halkın Kudüsten çıkması için şehir merkezlerinin büyük bir bölümlerinde saldırı eylemleri düzenliyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim