Ülkemizde işsizlere olanak sağlamak ve yol göstermek amacı ile çalışmalarına devam etmekte olan İŞKUR bünyesinde çok sayıda İş ve Meslek Danışmanı (İMD) personeli istihdam etmektedir. Geçtiğimiz 2017 yılında 3 bin kişilik İMD memuru alımı için görüşmelerin yapıldığı öğrenilmiş ancak konu hakkında bir duyuru yapılmamıştı.

Üniversite mezunu adaylar iş olanağı sayısının artması için İş ve Meslek Danışmanı (İMD) sınavlarına katılmakta ve yüklü ücretler ödedikten sonra sınavdan başarılı olduklarında İMD sertifikası elde etmektedir. Şu ana kadar onlarca İMD sınavı düzenlenmiş olup ülkemizde ortalama 10 - 15 bin civarı İMD sertifikasına sahip atama bekleyen adayın olduğu tahmin edilmektedir. İşin Olsa ekibimize gelen yoğun rağbetler üzerine bu özel haberi sizler için üretiyoruz.

İMD MEMURU ATAMA İSTİYOR!

İşin Olsa ekibimize aralıklarla İMD memurları mesajlar yazmakta ve sesleri olmamızı talep etmektedir. Bizler aralıklarla İMD memuru atamasının talep edildiğini kamuoyuna bildirmekteyiz. Buna göre ülkemizde 10 - 15 bin civarı İMD memuru bulunmakta olup adaylar atama müjdesi istiyor.

Aralıklarla halen İş ve Meslek Danışmanı (İMD) sertifikası için sınavlar düzenlenmekte ve başarılı adaylara sertifikalar verilmektedir ancak kamuda bir türlü İMD için kadro açılmadı. 2018 yılında binlerce kişilik İMD memuru alımı için adaylar müjde bekliyor. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak müjdenin kamuoyuna duyurulmasını temenni etmekteyiz. Konu hakkında açıklama gelirse siz değerli okuyucularımızı bilgilendireceğiz.