İstanbul Büyükşehir Belediyesinde hizmet eden ve her gün milyonlarca kişinin taşımacılığını yapan İETT otobüs seferleri yaşanan darbe girişiminden sonra ücretsiz hale getirildi. Bu kara günde vatandaşlar ulaşım imkanını ücretsiz sağlaması belediye tarafından yapılması gereken bir çalışmaydı ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz seferlere devam ediyor. Peki İETT seferleri ne zaman kadar ücretsiz olacak? Halk bugün bedava binecek mi? Son tarih nedir?

Ücretsiz Sefer Süresi Uzatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı karar ile İETT ücretsiz otobüs seferlerinin 27 Temmuz 2016 saat: 24.00'a kadar uzatma kararı aldı. Halk bu tarihe kadar otobüslere ücretsiz olarak binebilecek.

27 Temmuz'dan sonra otobüs seferlerinin yine ücretsiz olabilmesi gündemde çünkü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yayınladığı bildiri ile EGO, Metre ve Ankaray seferlerinin 31 Temmuz 2016 tarihine kadar ücretsiz olacağını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin görüşme kararı ile ücretsiz sefer süresini tekrar uzatması bekleniyor. Darbenin üzerinden her ne kadar 11 gün geçmiş olsa da demokrasisine sahip çıkmak isteyen kişiler meydanlarda toplanmaya devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde kalabalık gruplar meydanlar da omuz omuza bayraklar sallayarak sloganlar atmaya devam ederken farklı partiden binlerce kişi kavga gürültü çıkartmadan sadece demokrasisine sahip çıkmak için buluşuyor.