Türkiye'nin dört bir yanında istihdam etmekte olan 720 bin civarı taşeron işçi hükümetten taşerona kadro hakkında müjdeli haber beklemektedir. Taşeron kadro ya da devlet güvencesinin ne zaman verileceği hakkında açıklama yapılması beklenirken Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu önemli bir açıklama yaparak taşerona devlet güvencesinin sene sonuna kadar halledilmesi için çalışmaların başlatıldığını duyurmuştu.

Taşerona devlet güvencesi hakkında yeni çalışmaların devam ettiği belirtilirken yüz binlerce aday konu hakkında tarih verilmesini beklenmekteydi. Bugün Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından taşerona kadro hakkında bir duyuru yapıldı ve tarih verildi.

TAŞERON İÇİN TARİH VERİLDİ!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama da taşerona devlet güvencesi verilmesi konusunun Bakanlar Kurulu ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüleceği ve ardından sonuca bağlanacağını belirterek Ocak ayı içerisinde taşeronu halletmiş olacaklarını ifade etti.

Buna göre taşerona devlet güvencesi verilmesi konusunun bir hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması beklenmektedir. Konu hakkında yeni duyuru geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.